”Ollaan rohkeasti kavereita – yhdessä kiusaamista vastaan” -tapahtuma 7.10.2023

Tule lauantaina 7.10. Kaarina-talolle klo 12–15 koko perheen voimin keskustelemaan, oppimaan ja kuulemaan asiantuntijoita kiusaamiseen liittyen.

”Ollaan rohkeasti kavereita – yhdessä kiusaamista vastaan” -tapahtuma 7.10.2023

Tule lauantaina 7.10. Kaarina-talolle klo 12–15 koko perheen voimin keskustelemaan, oppimaan ja kuulemaan asiantuntijoita kiusaamiseen liittyen.

Tutkimusten mukaan Suomen peruskouluissa kiusataan toistuvasti jopa yhtä lasta kymmenestä. Kahdenkymmenen oppilaan luokassa on arviolta yksi tai kaksi lasta, joita kiusataan. Kiusattujen lisäksi kouluissa on lukuisia oppilaita, jotka joko itse kiusaavat, seuraavat kiusaamista sivusta tai pelkäävät tulevansa kiusatuiksi. Jo pelko kiusatuksi tulemisesta voi heikentää oppilaiden viihtymistä koulussa (mll.fi)

Kuten muuallakin Suomessa, myös Kaarinassa koulukiusaamista ja -väkivaltaa tapahtuu. Lokakuussa järjestettävän Ollaan rohkeasti kavereita – yhdessä kiusaamista vastaan tapahtuman tarkoituksena on tarjota koululaisille sekä heidän vanhemmilleen tietoa, tukea ja työkaluja kiusaamisen ennaltaehkäisyyn, tunne- ja kaveritaitoihin sekä vaikuttaa osaltaan siihen, että kiusaaminen otetaan Kaarinassa vakavasti ja sen ennaltaehkäisyyn varataan riittävästi resursseja. 

Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille koululaisille ja heidän vanhemmilleen.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Tapahtumassa pyritään vastaamaan mm. seuraaviin kysymyksiin luentojen, työpajojen ja toiminnallisten pisteiden avulla: 

  • Mitä koulukiusaaminen ja kouluväkivalta ovat?
  • Miltä kiusaaminen tuntuu?
  • Mistä saada apua jos omaa lasta kiusataan?
  • Miten vanhempi voi tukea lasta kaveritaidoissa?
  • Mitä tehdä, jos oma lapsi kiusaa?
  • Millaisia eri vertaistuen muotoja ja mahdollisuuksia löytyy?

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä useiden eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtumaa ovat toteuttamassa yhteistyössä Kaarinan kaupungin nuorisopalvelut, Kaarinan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, Mieli ry, Turun mieskaverit, MLL Varsinais-Suomen piiri, Poliisi, Riku, Kaarinan lionsklubit, Suojellaan lapsia Ry, Turun seudun tanssioppilaitos, Lightpress, Valekavuoren koulun vanhempainyhdistys, K-market Kuusisto sekä Turun ensi- ja turvakoti. Puheenvuoroja pääsemme kuulemaan erityisluokanopettaja Saija Huvila-Kouvoselta, sanoSTOPväkivallalle-liikkeen perustaja Tomas Jouhilammelta sekä kokemusasiantuja Niklas Raholta. Tapahtuman musiikista vastaa kaarinalainen bändi Polaroid. Tapahtuman turvallisuudesta vastaa X-sec group Oy sekä SPR-Kaarinan osasto. Yhteistyötahot sekä puhujat saattavat vielä päivittyä lähempänä tapahtumaa. 

Tapahtuman juontaa Duudsoneista tuttu HP Parviainen! 

Päivän tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa Facebook-tapahtumassa sekä MLL Kaarinan nettisivuilla www.kaarina.mll.fi