Kokous 12.2.2024

Piispanlähteen alakoulun ruokala.

Osallistujalista liitteenä.

 1. Kokouksen avaaminen
  Klo 17.18
  Puheenjohtaja: Emilia. Sihteeri: Jouni. Ääntenlaskijat ja pöytäkirjan tarkastajat valinta: Niina ja Susanna.
 2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
  6/10 hallituksesta paikalla. Kutsu lähetetty viikko aikaisemmin sähköpostilla.
 3. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi
  Hyväksytty.
 4. Edellisen kokouksen pöytäkirja
  Sihteeri kävi pöytäkirjan koostetusti läpi.
  https://piispanlahde.fi/kokous-13-11-2023/
 5. Koulun ja päiväkodin terveiset
  Rehtori: paljon on tapahtunut. Päästiin taas mediaan. Toimintamallin ja toiminnan tarkastamista on tehty. ”Oppista” entistä vahvemmin eteenpäin. Kiusaamisen ennaltaehkäisyn työ läpinäkyvämmäksi, oppilaillekin. Odottaa uutta apulaisrehtorin viran sijaista, Konsta Kapanen. Nyt rehtori tehnyt hetken aikaa kolmen ihmisen työtä. Oppilasmäärä painottunut yläkouluun (40 enemmän kuin viime vuonna), alakoulun tilanne rauhoittunut Otavan myötä. Toisti Merja Alitalon viime kokouksen viestiä tilojen ahtaudesta/puutteesta (opetustilat löytyvät, mutta rytmitystä on jouduttu säätämään). Vessojen ilkivaltaa ei saatu muuten kontrolliin kuin lukkojen kanssa ja valvotulla käytöllä vain välituntien aikana. Talvella ilkivalta pihalla vähenee, toivotaan ettei lisääntyisi taas lämpimämpien säiden kanssa.

  Rakentaminen: Nuorten talon rakennettuja valittiin, Luja-Talo Oy. Aloittivat tällä viikolla työt. Välituntialue valitettavasti vähenee, esim. keinut jäivät pois käytöstä. Keväällä koitetaan saada uudet. Kaarinan nettisivuilla rakennusprojektista omat sivut mistä tiedotusta voi seurata. 5.12.2025 laajennusosan pitäisi olla valmis. Lastentalon suunnitellu käynnistyi nyt huolella, nyt kun arkkitehti/suunnittelufirma vaihtui. 2026 siirrytään väistöön, pari vuotta rakennusaika. 2030 lopussa valmista.

  Rehtorin työ keskittyy täysin rakennusprojektiin. Viran sijainen haussa tekemään rehtorin työ. Samalla jatketaan vain yhden apulaisrehtorin kanssa.

  Valvontakamerat: osa rikki. Nyt uusi systeemi, kilpailutettu. Otava olisi alkupäässä mihin kameroita laitetaan. Ei varmaan saada niin paljon kuin halutaan.

  Keskustelua vapeista ja muista päihteistä.
 6. Vuosikello
  Ehdotus: yksi nettisivu missä otsikoittain kuukaudet ja niiden alla oleellisimmat tapahtumat ja tehtävät. Jouni tekee ensimmäisen version ja jakaa whatsapp-ryhmässä. Käydään läpi ensi kokouksessa ja tehdään korjauksia.
  Ehdotus hyväksyttiin.
 7. Avustukset
  Taru on koostanut hyvän esityksen, mutta se on keskeneräinen (ks. liite). Sarilla myös toinen kooste jo budjetoiduista (whatsapp). Lievää epäselvyyttä päiväkodin välineiden budjetoinnista.
  Ehdotus: Taru jatkaa avustuslistan hiomista, Sarin koosteen täydennyksillä. Sen jälkeen Jouni julkaisee sen nettisivuilla.
  Ehdotus hyväksyttiin.
 8. Toiminnan selkeytys ja mainostaminen
  Osittain vuosikello auttaa toiminnan selkeyttämistä. Avustusten avaaminen nettisivuilla auttaa kenties näkyvyyden kanssa ulkopuolelle. Vanhemmilta suoraan kysymällä ajatuksia ja ideoita mitä vanhempainyhdistys voisi kehittää toimintaansa. Emilia kertoi esimerkin: Kuusiston vanhempainyhdistyksen joku jäsen järjestää jooga-tunteja.
  Ehdotus: Emilia tekee Facebookiin avauksen vanhemmille.
 9. Huoltajille lähetettävä kysely
  Laura on tehnyt hyvän pohjatyön kyselyyn. ”Lautapeli-ilta” voisi olla hyvä lisä listaan vaihtoehdoista mitä kyselyssä esitetään, samoin vanhemmille järjestettävä ensiapukoulutus.
  Ehdotus: Laura Ahlström lähettää Wilma-viestin Tiina Tuomiselle ja Merja Alitalolle, kysyy miten kysely kannataisi teknisesti toteuttaa: koulun Webpropol-kysely (saammeko vastauksen jotenkin analysoitavaksi) vai teemmekö itse jollain ilmaisella kyselyalustalla?
  Hyväksytty.
 10. Muut asiat
  Ensiapukoulutus: pitäisi muistuttaa että koulu tekisi kilpailutuksen (budjetti avustukselle 450 e).
  Ehdotus: Niina lähettää viestin Tiina Tuomiselle ja Merja Alitalolle Wilma-viestin aiheesta.
  Hyväksytty.

  Ideoita: ensiapukoulutusvideo mitä voisi näyttää jo ensimmäisestä luokasta alkaen, maksullinen ensiapukoulutus vanhemmille/perheille (ennakkoilmo/maksu), itsepuolustuskurssi, liikenneturvallisuus. Hyödyntää ”112-päivää” jotenkin. Seuratoimintojen esittelyilta (jalkapallo, jääkiekko, taitoluistelu, jne.)?
  Ehdotus: jatketaan ideointia whatsapp-ryhmässä (Jouni jakaa nämä ideat sinne), ja lisätään ensi kokouksen asialistalle kohta missä päätetään mitä vähintään yhtä uutta ideaa aloitetaan viemään eteenpäin.
 11. Ilmoitusasiat
 12. Seuraava kokous
  Kevätkekkereiden suunnittelu, koru- ja stipendiasiat:
  Ma 18.3.2024 klo 17.15, alakoulun ruokala.
 13. Kokouksen päättäminen
  Kokous päätettiin klo 18.38

Liitteet